This is a free Purot.net wiki
  • View:

Matkailun pitäisi olla halvempaa

Kotimaanmatkustus

Kotimainen matkustus on kallista verrattuna ulkomaihin. Esimerkiksi Amerikassa lento New Yorkista Washington D.C.:hen maksaa vähemmän, kuin Suomessa lento Oulusta Helsinkiin. 

Varsinkin matkustamisen Suomessa tulisi olla paljon nykyistä halvempaa. On selvää, että matka Kreikan lämpöön kuulostaa paremmalta kuin matka esimerkiksi Kuusamoon. Sen lisäksi Kreikanmatka on vieläpä halvempi! Kuinka moni lopulta tahtoo jäädä Suomeen näkemään asioita, joita on tottunut muutenkin näkemään, kun pääsisi halvemmalla kokemaan täysin erilaisia kulttuurielämyksiä? Ja monellako suurella lapsiperheellä on varaa laittaa jopa tuhansia euroja yhteen lomaviikkoon Lapissa? Siihen kun lisää vielä mahdollisen ohjelman ja opastuksen, nousee hinta järkyttäviin summiin. 

Myös julkisen liikenteen kuuluisi mielestäni olla edes hitusen halvempaa, sillä miten ihmiset saadaan houkuteltua pelastamaan maailmaa, jos sen pelastaminen käy oman hyvinvoinnin päälle? Eihän ketään kiinnosta maksaa vuodessa miljoonaa euroa siitä, että pääsee liikkumaan paikasta A paikkaan B, jossain hikisessä bussissa, jos oma auto kuitenkin puolittaisi nuo menot.

Juna- ja linja-automatkailu on kotimaassa myös kallista, Jyväskylässä linja-autolippujen hinta hipoo taivasta linja-automaassa, maksaen yli kolmesta eurosta viiteen euroon, joten edestakaiset matkat ovat kalliita aina kuukausittain katseltuina. 

Ulkomailla matkustaminen verrattuna kotimaanmatkustukseen

Ulkomaanmatkustus kotimaanmatkustukseen verrattuna on todella halpaa. Tämä aiheuttaa vaikean kierteen, josta on haittaa Suomelle. Se, että matkustamme halvalla esimerkiksi Kreikkaan, vie rahojamme sekä Kreikkaan että monikansallisille yhtiöille sen sijaan, että rahat jäisivät Suomeen. Tämä aiheuttaa sitä, että rahaa menee enemmän ulkomaille, joten suomalaiset matkailu- ja turismiyhtiöt köyhtyvät. Kun suomalaiset matkailuyhtiöt eivät saa tarpeeksi rahaa, he joutuvat nostamaan hintojaan saadakseen rahaa. Hintojen noustessa lisää nousee tietysti myös mielenkiinto ulkomaanmatkoihin niiden ollessa vieläkin halvempia. Ja kun Suomi köyhtyy suomalaisten yritysten köyhtyessä, heijastuu se tietysti 'tavallisiin tallaajiinkin'. Kun verorahoja tulee valtiolle vähemmän, saavat kunnatkin vähemmän rahaa ja palveluja on lähes kaikkialla saatavilla vähemmän ja eläminen muutenkin kallistuu. Ja sitten ne perkele laittaa kaikki meidän ruokalaan syömään.

Tasa-arvokysymys?

Matkustelua voidaan myös usein pitää rikkaiden huvina. Harva keskituloinen suomalaisperhe matkustaa useammin kuin kerran vuodessa, jos sitäkään. Matkailun kalliit hinnat voivat siis tavallaan luoda epätasa-arvon tunnetta.

On väärin, etteivät hiukan vähempituloisemmat pääse matkustamaan. Esimerkiksi matkailu ulkomaille avartaa maailmankuvaa sekä avaa tietynlaisia stereotypioita, joita muodostuu nykyihmiskunnassa todella helposti. Olisi tärkeää jo lapsesta oppia tietämään, etteivät kaikki ihmiset toimi aina samalla tavalla, ja että esimerkiksi eri valtioden kulttuuripiirteet eivät ole huonompia kuin oman maan. Ajatellaan vaikka uskontoa: aina kotona majaillut ja erilaisia kulttuureja ymmärtämätön lapsi voi turhaan pitää esimerkiksi kouluunsa tullutta buddhalaista ällöttävänä, koska hänellä on omituisia tapoja. Tämä ei todellakaan ole hyväksi tässä globalisoituvassa maailmassa, jossa kaikkien tulisi olla samanarvoisia.

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username

Joo pistä niin! :))

no mut hei jos ton vaihtais niinku sillee et ulkomaavskotimaa on yhes palstass ja toi kotimaapälätys on omassaan, niin tulis ne kolme palstaa

Otin sen jo pois (Y)

Ehkä asiallisin perustelu ikinä =D=DD Hellyttää sydämet missä tahansa päin Suomea! :3

no otetaanko toi yks palsta pois tuolta :d

KA JOKU EES HUOMAS

Terhi XDDDDDDDDDD Kiva toi kotimaanmatkustuksen vipa lause.... :D:D:D:D:

no mikä toi yks perusteluhommeli tuol on

Jummijammi! =D Saatiin me jopa 2 juttua, hurjat!

no jotaki :D ja pitäiskö pistää noita väliotsikoita

mitä tohon pitää enää perustella:ddddd

tonne mun omaan saa jatkaa jos keksii jotain :D

noin :DDD

eiku mä muokkaan noi mun jutut tohon jarin hommeliin sopiviin kohtiin että ette omi sitä ny :DD

mitä terhi

10 min : DDD We're doomed...

KAIKKI STOP

Jaapa, en tiedä kuinka älyttömästi mä heitin asian sivuun, mut eeeei se mitään : DDD Lisää perusteluja muutaku tuo ero kotimaan ja ulkomaan välil? :) Johanna, sä vissiin kirjottelit siit tasa-arvohommelist? Viel yks sit kai : DDD @vesa_salonen ?